ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Ένα αυθορμητό ποστ….. Unedited

Αγαπητοί αναγνώστες,

Δεν ξέρω ποιο θα είναι το αυριανό (σημερινό) αποτελέσμα της ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο. Το κείμενο αυτό το γράφω το σάββατο βράδυ αυθόρμητα. Με συνχωρείτε έαν είναι κάπως άδομο.

Οι πολιτικοί της χώρας μαζί με την κοινωνία επέλεξαν τον εύκολο δρόμο για 30 χρόνια. Σήμερα αυτός ο δρόμος τελειώνει μια για πάντα. Δεν έχω τον παραμικρό σεβασμό για κανένα πολιτικό κόμμα ή πρόσωπο.

Καταλαβαίνω πόσο άσχημη είναι η κατάσταση όταν ο Κ. Παπανδρέου και ο Κ. Σαμαράς συμφωνούνε. Ο Κ. Σαμαράς χθες είπε 100% αντίθετα από αυτά που ελέγε εδώ και 2 χρόνια. Τελικά έχουν δίκαιο όλοι είναι τζάμπα μάγκες. Ο Κ. Σαμαράς για 2 χρόνια κουνούσε την αντιμνημονιακή σημαία και τώρα ξέρει ότι δεν περνάνε πια αυτά.

Στις δύσκολες καταστάσεις φαίνονται οι ηγέτες ή τέλος πάντως ξεχωρίζουν οι δειλοί. Αυτή η κατάσταση ειδικά μετά τον Νοέμβριο του 11 πρέπει να είναι εξαντλητική. Η κυβερνήση πρέπει πραγματικά να δουλέψει, κάτι που δεν είναι οι πολιτικοί συνηθισμένοι να κάνουν.

Μου έστειλαν αυτό το βίντεο….

Προσωπικά εάν σιχαίνομαι κάτι περισσότερο από το ΚΚΕ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.  Οι πρώτοι πιστέυουν σε μια ιδεολογία και έχουν κολλήσει στο ντουλάπι της ιστορίας. Οι Δεύτεροι είναι πιο κοντά στον αναρχισμό.

Αρκετοί βουλευτές δεν θέλουν να ψηφίσουν τα μέτρα για το νέο δάνειο, αλλά δεν μετανιώνουν για τις πράξεις τους που δημιούργησαν το χρέος. η εύκολη λύση είναι η παραίτηση.  Πάντως καλά κάνουν και παρατούνται. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ στιγμές απαιτούν ανθρώπους με ΕΥΘΥΝΗ και ΤΣΙΠΑ, πράγματα που λείπουν από τους 300.

Ο Παπαδήμος έχει αναλάβει να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφική μανία των Ελλήνων. Μακαρί να το κάνει. Το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ θέλουν την σωτηρία της χώρας (για τον ΛΑΟΣ δεν είμαι σίγουρος).  Ο Παπαδήμος έχει αυτήν την στιγμή στην πλάτη του το μέλλον των κατοίκων αυτής της χώρας. Είναι μεγάλη ευθύνη και μπράβο του που δεν παραίτειται. Ελπίζω να γεννηθεί ο ηγέτης που περιμένει η Ελλάδα.

Επίσης ο Βενιζέλος, μέλος του κομμάτος που έβαλε τα θεμέλια της καταστροφής το 80, πρέπει να ακούσε τουλάχιστον ένα μπράβο (πριν κάποιος αντιδράσει ας διαβάσει στο μπλογκ τις κριτικές μου στο πρόσωπο του υπουργού οικονομικών). Μπράβο στον Κ. Βενιζέλο που δεν παραιτείται και παλεύει (χωρίς αποτέλεμσα). Θέλει αρκετά κότσια και ψυχραίμια να είσαι υπουργός οικονομικών αυτή την ώρα. Θέλει και αντοχές.

Αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και γενικώς η κοινωνία πρέπει να ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ ότι το μοντέλο της χώρας ήταν ψευδές και να αλλάξει νοοτροπία. Ελπίζω ότι οι πολιτικοί εκτός από ΠΑΣΟΚ/ΝΔ είναι και Έλληνες πάνω από όλα. Η σωτηρία της χώρας προέχει.

Όσοι μοιράζουν ψέμματα αριστερά και δεξιά ότι η δραχμή είναι προτιμότερη ή δεν ξέρουν τι σημαίνει χρεωκοπία (και όλες οι συνέπειες μακροπροθεσμά και βραχυπρόθεσμα) ή πιστεύουν (λανθασμένα) ότι με την δραχμή η Ελλάδα θα δει ανάπτυξη. Μάλλον οι δεύτεροι σπούδασαν οικονομικά στην Ζιμπάπουε. Δεν κάνω πλάκα, άλλωστε η Ζιμπάμπουε σύμφωνα με τους οικονομολογούς της δραχμής πρέπει να είναι η πιο ανταγωνιστική χωρά, αφού το νομισμά τους έχει μηδαμινή αξία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews