ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη από την Θεσσαλονίκη στα μικροκομματικά παιχνίδια και στους δημοσκόπους

Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη από την Θεσσαλονίκη στα μικροκομματικά παιχνίδια και στους δημοσκόπους:

Να αναλάβουν τις ευθύνες τους ζήτησε από τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ επιτέθηκε ουσιαστικά και στις ...
εταιρείες δημοσκοπήσεων για τα ποσοστά που δίνουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Από τη Θεσσαλονίκη, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ομιλία της σε μέλη, φίλους και...
ψηφοφόρους του κόμματος, υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να συγχωρήσει τα τρία κόμματα, ΠαΣοΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, αν η χώρα καταστραφεί λόγω των μικροπολιτικών παιχνιδιών στα οποία επιδίδονται.

«Οφείλουν να εγκαταλείψουν τη διγλωσσία και την υπονόμευση της κυβέρνησης Παπαδήμου στην οποία συμμετέχουν. Δεν αρκεί να λες «τι δεν θέλεις να γίνει», αλλά πρέπει να έχεις εναλλακτικές προτάσεις, συγκροτημένες θέσεις» είπε η κυρία Μπακογιάννη και συμπλήρωσε: «Και αν θέλουμε να αποφύγουμε νέες θυσίες με φόρους επί φόρων για τον κοσμάκη, θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει έμφαση και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Η κυρία Μπακογιάννη, αφού υπεραμύνθηκε των επιλογών του κόμματός της, μίλησε για την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία της Συμμαχίας και με άλλες μεταρρυθμιστικές και φιλελεύθερες δυνάμεις και εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το κόμμα θα πάρει το εισιτήριο για τη Βουλή. «Με "παρέα" ή μόνοι μας εμείς θα μπούμε στη Βουλή» είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, η κυρία Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Συμμαχία με νούμερα κάτω του 3%, ανέφερε το παράδειγμα των περιφερειακών εκλογών στην Κρήτη το 2010.

«Αν κρίνω από τις τελευταίες μου περιοδείες στην Κρήτη, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την ίδια την Αθήνα και αλλού, αρκετές νέες εκπλήξεις σαν της Κρήτης περιμένουν όσους μεθόδευαν τη δημοσκοπική παραπλάνηση του λαού» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε με αιχμηρή διάθεση: «Τα έχω πει συχνά έκτοτε: Τα διάφορα γκάλοπ που εμφανίζουν τη Συμμαχία με ποσοστά κάτω του 3%, όπως στην Κρήτη, θα τα πάρει ο αέρας, μαζί με την αξιοπιστία αυτών που τα οργάνωσαν, το βράδυ των εκλογών!».

Επίθεση σε Σαμαρά και Αριστερά

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η κυρία Μπακογιάννη στον πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά, αλλά και στα κόμματα της Αριστεράς.

«Το ΚΚΕ κινείται στα όρια του νόμου και με το ΠΑΜΕ» είπε και χλεύασε το ΚΚΕ που έσπευσε να ευχηθεί προ εβδομάδων στην Βόρειο Κορέα να αντέξει. Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι ο κ. Αλ. Τσίπρας ειδικεύεται σε διάφορες παραλλαγές ανευθυνότητας και για τη Δημοκρατική Αριστερά, για την οποία διευκρίνισε, ότι είναι συμπαθής λόγω ύφους, ανέφερε πως προτιμάει τις γενικόλογες τοποθετήσεις για «κοινωνικό κράτος» και «Ευρώπη των λαών» και χρησιμοποίησε την εξής φράσης ενός blogger: «Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχει κάτι για όλους. Αριστερά, αλλά και με έναν αέρα σαλονιού για να μην τρομάζουν οι κυρίες του Κολωνακίου».

Για τον κ. Σαμαρά όμως είχε τα πιο φαρμακερά σχόλια λέγοντας, ότι η ΝΔ δεν είναι πια το φιλελεύθερο και φιλοευρωπαϊκό κόμμα που ήθελαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κώστας Μητσοτάκης.

«Για το κόμμα του κ. Σαμαρά-γιατί αυτό είναι η σημερινή Ν.Δ.-είπα ότι μετά από δύο χρόνια «αντιμνημονιακού αγώνα», μετέχει μεν στην κυβέρνηση -και μάλιστα δια των δύο αντιπροέδρων της - αλλά ισχυρίζεται ότι δεν συγκυβερνά» είπε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε: «Θέλει να πάει στις εκλογές με το επιχείρημα ότι «θα» διαπραγματευθεί «μετά» με τους δανειστές. Είδαμε όμως πώς διαπραγματεύθηκε «μετά» ο Ιρλανδός, ο Ισπανός, ο Πορτογάλος και ο Ούγγρος «Σαμαράς».

Πρωτοπορούμε για να βγει η χώρα από την κρίση

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews