ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κακή διαπραγμάτευση – άδικη συμφωνία

Πολιτική Ανάλυση - Μέρος 1ο

Οι τρείς πολιτικοί αρχηγοί που συγκυβερνούν και η κυβέρνηση, ακόμη και την πιο δύσκολη ώρα για την Ελλάδα, κινήθηκαν με κομματικά και εκλογικά κριτήρια. Ακολουθώντας δημαγωγικές τακτικές και παιχνίδια εντυπώσεων ενίσχυσαν την αβεβαιότητα και την κρίση εμπιστοσύνης που αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας. Το αποτέλεσμα ήταν μέσα από μια κακή διαπραγμάτευση, χωρίς σοβαρές αντιπροτάσεις, να καταλήξουν σε μια συμφωνία που δεν σταθεροποιεί την ελληνική οικονομία και είναι βαθύτατα άδικη κοινωνικά, ατελέσφορη οικονομικά και επικίνδυνη πολιτικά.

Αφού επί δύο χρόνια...
δεν προχώρησαν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και ακολουθήθηκε εσφαλμένα η πολιτική της υπερφορολόγησης, οδηγηθήκαμε στον στραγγαλισμό του ιδιωτικού τομέα, στην απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος των μισθωτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και των νοικοκυριών.

Φτάσαμε ως εδώ μετά από πρακτικές λαϊκισμού και δημαγωγίας που ακολούθησε ο πολιτικός κόσμος και εξέθρεψε το χρέος, τα ανεξέλεγκτα ελλείμματα, τις κρατικοδίαιτες συντεχνίες και το μοντέλο "ανάπτυξης" που στηριζόταν στον άκρατο καταναλωτισμό. Οδηγηθήκαμε εδώ γιατί η αναξιοπιστία και οι παλληκαρισμοί των πολιτικών αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων τους οδήγησαν σε πλήρη απομόνωση στην Ευρώπη και στη διεξαγωγή της τελικής διαπραγμάτευσης χωρίς κανένα σοβαρό διεθνές έρεισμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews