ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βουκολικά και… άλλα τινά της ΝΝΔ- Δ21

Βουκολικά και… άλλα τινά της ΝΝΔ- Δ21:

Καθυστερημένο αλλά καλό:
Η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο ήταν σε εξέλιξη. Η ανάγνωση του καταλόγου ξεκινά πάντα από τους Βουλευτές Επικρατείας. Είχαν αναγγελθεί και είχαν ψηφίσει οι βουλευτές Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και αναγγέλθηκε το όνομα του Δημήτρη Σιούφα. Απάντηση καμία. Το επίμαχο άρθρο για τους Δικηγόρους είχε καταστήσει επιβεβλημένη την απουσία των βουλευτών δικηγόρων της ΝΔ.
Έλα ντε όμως που κάθε φορά ο Δημήτρης Σιούφας ήταν αυτός που ψηφίζοντας πρώτος γνωστοποιούσε ουσιαστικά και στην λοιπή κοινοβουλευτική ομάδα τι στάση θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία... Και τούτο διότι ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θεωρούσε σωστό να ενημερώσει το… «κριάρι» και από εκεί και μετά τα… «πρόβατα» θα ακολουθούσαν.
Τώρα όμως όχι μόνο έλλειπε από την αίθουσα το «κριάρι», αλλά και ο εκ Μετσόβου «τσοπάνης» Κώστας Τασούλας και το «κοπάδι» είχε μείνει χωρίς «γραμμή».
Ο αναγγέλλων τον κατάλογο βουλευτής κ. Βλαντής, κατέγραψε ως απόντα τον κ. Σιούφα και ανέγνωσε το επόμενο όνομα. Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα. Σιωπή... Επαναλαμβάνει το όνομα και αναζητά στην αίθουσα την πάντα τυπική κ. Τσουμάνη. Επισημαίνει την παρουσία της και επαναλαμβάνει την αναγγελία του ονόματός της. Αλλά και πάλι η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ ενώ τον κοιτάζει δεν απαντά. Επαναλαμβάνει το όνομά της, αλλά και πάλι δεν παίρνει απάντηση. Μόνο ένα νόημα απόγνωσης από την πλευρά της κ. Τσουμάνη ότι δεν ξέρει τι να ψηφίσει. Κοιτάζει με αγωνία τους συναδέλφους της να της πουν ποια είναι η «γραμμή» του κόμματος, αλλά κανείς δεν ξέρει τι να της απαντήσει. Σύγχυση επικρατεί και στο προεδρείο το οποίο αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχει προκύψει… Η σιωπή και η αμηχανία επικρατεί δι’ ολίγον στην αίθουσα, ώσπου ο κ. Βλαντής που αναγιγνώσκει τον κατάλογο βλέπει τον κ. Τασούλα να μπαίνει, επιτέλους, στην αίθουσα. Οπότε παίρνει την πρωτοβουλία και αναγγέλλει το όνομά του –εκτός σειράς- για να ψηφίσει.
Πράγματι ο κ. Τασούλας ψήφισε δικαιολογώντας μάλιστα την ψήφο του, οπότε άρχισε να «τσουλάει» το πράγμα. Οι αμνοί απέκτησαν φωνή και έσπασαν τη σιωπή τους ψηφίζοντας κατά τη βούληση του τσομπάνη. Όσοι ήταν εκεί βέβαια, γιατί 25 εκ των αμνών μετετράπησαν σε… «ερίφια» και την «έκαναν» με ελαφρά πηδηματάκια, αφού δεν ήθελαν να ψηφίσουν κατά της συντεχνίας που εκπροσωπούν. Σημειωτέον ότι οι περισσότεροι εκ των απόντων ήταν δικηγόροι. Υπήρξαν μάλιστα βουλευτές της ΝΔ που στηλίτευσαν την απουσία συναδέλφων τους, όπως ο κ. Καρυπίδης από τις Σέρρες, ο οποίος έφυγε από την ψηφοφορία διότι, όπως φέρεται να είπε σε συναδέλφους του «δεν έκανα εγώ 600 χιλιόμετρα για να λείπουν ο Παυλόπουλος, ο Σιούφας και ο Τζαβάρας…».
Αυτά λοιπόν συνέβησαν στο ποιμνιοστάσιο της νέας ΝΔ στην οποία επικρατεί μπάχαλο.
Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε πως ούτε και οι απόντες στην τέως Σοβιετία, νυν Ρωσία, κ.κ. Σαμαράς, Παναγιωτόπουλος και Κεδίκογλου έστειλαν επιστολική ψήφο, διότι προφανώς και οι ίδιοι δεν γνώριζαν τι έπρεπε να ψηφίσουν, αφού η ψήφος της νέας ΝΔ- Δ21, εξαρτάται από τον καιρό. Και η αποστολή με άλλον καιρό έφυγε από την Αθήνα και άλλον καιρό συνάντησε στη Μόσχα.
Παρατηρητής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews