ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αρνείται ο Σαμαράς να «επαναδιαπραγματευθεί» το Μνημόνιο!

Αρνείται ο Σαμαράς να «επαναδιαπραγματευθεί» το Μνημόνιο!:




Ο κ. Σαμαράς στο Ισραήλ, παρέα με τον υιό Ψυχάρη (εκ δεξιών του). Εξόφθαλμη πλέον και προκλητική η διαπλοκή των ΜΜΕ.




Ο κ. Σαμαράς πασχίζει απεγνωσμένα να καβαλήσει την εξουσία εξαπατώντας με πρωτοφανή αναίδεια ένα Λαό ταλαιπωρημένο και απογοητευμένο. Γι’ αυτό και αρνείται με πείσμα να ανοίξει τα χαρτιά του πριν από τις εκλογές. Μιλά γενικά και αόριστα για δήθεν «επαναδιαπραγμάτευση» του Μνημονίου, υπόσχεται γενικά και αόριστα τα πάντα στους πάντες, χωρίς να αναλαμβάνει στην πραγματικότητα την παραμικρή δέσμευση.

Το σημερινό του άθλο ήταν η «επιφύλαξη» στην πρόσκληση της Τρόικας να συμμετάσχει η ΝΝΔ διά εκπροσώπων της στις προσεχείς διαπραγματεύσεις για το νέο Μνημόνιο, όπου θα τεθούν τα περιγράμματα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί στα επόμενα χρόνια! Πάει να το αποφύγει, μολονότι γνωρίζει πως αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι οι τελικές ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης. Ό,τι αποφασιστεί τώρα δεν θα μπορεί ν’ αλλάξει ουσιαστικά αργότερα από οποιαδήποτε μελλοντική κυβέρνηση.


Η Ελλάδα τώρα θα δεσμευτεί με υπογραφές και νόμους έναντι των δανειστών της. Οπότε, αν ο Σαμαράς και τα «σαΐνια» του είχαν κάτι ρεαλιστικό και ωφέλιμο να συνεισφέρουν ώστε να «ελαφρώσουν» οι όροι του νέου Μνημονίου, τώρα είναι η ευκαιρία να το πράξουν. Με αυξημένες μάλιστα πιθανότητες πειθούς, αφού συμμετέχουν σε μια Συγκυβέρνηση εθνικής ευθύνης. Αλλά δεν το θέλουν.



Πρώτον, γιατί ξέρουν πως θα «καεί» μια και καλή ο μύθος της «επαναδιαπραγμάτευσης», που εδώ και μήνες έχουν μεθοδικά καλλιεργήσει, με την πρόθυμη συνδρομή των νταβατζήδων και των ΜΜΕ που ελέγχουν.


Δεύτερον, γιατί θέλουν να υφαρπάξουν την ψήφο του Λαού στις επόμενες εκλογές με λάβαρο αυτόν ακριβώς το «μύθο», που η προπαγάνδα της Συγγρού θα μεταφέρει στ’ αυτιά του κοσμάκη έτσι όπως ο καθένας θέλει να τον ακούσει… Καλλιέργεια, δηλαδή, μεγάλων προσδοκιών, ότι εάν έρθει στην εξουσία η ΝΝΔ θα αλλάξουν δήθεν τα πράγματα επί το ευνοϊκότερον…


Ο Λαός πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Να μην αφεθεί αυτή την κρίσιμη καμπή της Ιστορίας να παρασυρθεί από τις φονικές σειρήνες του σαμαρισμού που έχουν ως στόχο να τον εξωθήσουν εκτός ευρώ, εκτός Ευρώπης και σε μια εφιαλτική χρεοκοπία.


Ο Λαός οφείλει να κάνει τη δική του επανάσταση. Να το πάρει απόφαση, ότι η τελευταία φορά που εξαπατήθηκε ήταν το 2009, με το «λεφτά υπάρχουν» του ανεκδιήγητου Γιωργάκη.


Στις επόμενες εκλογές, δεν συγχωρούνται τα λάθη. Γιατί το διακύβευμα δεν είναι πλέον η βελτίωση ή η επιδείνωση μιας κατάστασης. Ζητούμενο είναι η ίδια η επιβίωση της πατρίδας μας.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews