ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις

Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις:


Στην Ελλάδα μπορείς να λες ότι θες, όποτε θες, και αν πολιτικά είσαι αρκετά αριστερά κανείς δεν σε ελέγχει. Κλασσικό παράδειγμα η μπαρουφολογία του κ. Καζάκη.


Στην κοσμοθεωρία του κ. Καζάκη υπάρχουν οι εξ ανατολών δυνάμεις που είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να στηρίξουν την Ελλάδα, εφόσον βέβαια βρεθεί μια “ανεξάρτητη” ελληνική κυβέρνηση που θα έχει τα κότσια να απεγκλωβιστεί από τις δυτικές δυνάμεις.


Δυστυχώς για τον κ. Καζάκη υπάρχει και ο παράγων που λέγεται πραγματικότητα.


Έτσι:


“Η Ελλάδα προμηθεύεται πλέον από το Ιράν το μεγαλύτερο μέρος του πετρελαίου που χρειάζεται, αδυνατώντας να αγοράσει «μαύρο χρυσό» από χώρες όπως η Ρωσία, το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν λόγω του «εμπάργκο» που έχει επιβληθεί στις εγγυητικές επιστολές από ελληνικές τράπεζες και της απροθυμίας των ξένων τραπεζών να καλύψουν το κενό φοβούμενες το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.”


Εάν οι Ρώσοι δυσκολεύονται να μας δώσουν πετρέλαιο γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, τότε τι ακριβώς θα περιμένουμε να κάνουν αν η χρεοκοπία είναι γεγονός;


Στην διεθνή επαιτεία έχει βγει ήδη ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί, ζητώντας από τους Κινέζους να συμμετάσχουν “στη διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης της Ευρωζώνης.” Μέχρι στιγμής η απάντηση είναι αρνητική. Αλλά ίσως η Ελλάδα να είναι πιο γεωστρατηγικά σημαντική από ότι η Γαλλία ή η Γερμανία.


Εάν οι Κινέζοι και Ρώσοι φαίνεται να έχουν ενδοιασμούς να χρηματοδοτήσουν τις φαντασιώσεις του κ. Καζάκη, φαίνεται ότι και οι Έλληνες έχουν τις ίδιες ανησυχίες. Αυτή την εβδομάδα μάθαμε ότι “κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, όπου κυριαρχούσε η πολιτική αβεβαιότητα, καταγράφηκε η μεγαλύτερη «αιμορραγία» (13-14 δισ.) από την αρχή της κρίσης. Από την αρχή του έτους και ώς τον Σεπτέμβριο, πρόσθεσε, είχαν φύγει ήδη 26,2 δισ. προκαλώντας σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.”


Απλά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας κάνει του Ρώσους, τους Κινέζους αλλά και του Έλληνες να παίρνουν τις αποστάσεις τους από την οικονομική οντότητα που λέγεται Ελλάδα.



Εν τω μεταξύ, εδώ ισχύει το “είσαι ότι δηλώσεις”. Ο κ. Καζάκης δηλώνει οικονομολόγος…


Πηγή: ΜπλεΜήλο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews