ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Απλές αλήθειες της ΔΗΣΥ, χωρίς διαστρέβλωση της εικόνας των ΜΜΕ

Απλές αλήθειες της ΔΗΣΥ, χωρίς διαστρέβλωση της εικόνας των ΜΜΕ:

του Θόδωρου Αθηναίου







Παρακολουθώντας την συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στο Kontra Channel, ξεχώρισα μια διαπίστωση του Τέρενς Κουίκ που “μου έκανε κλικ” για να γράψω αυτό το άρθρο:

ΤΚ: Με εντυπωσιάζετε γιατί μου λέτε πράγματα τα οποία θα έλεγε ο κόσμος “καλά τα λέει η Ντόρα, αλλά η Ντόρα έχει τη φήμη της άκρατης μνημονιακής πολιτικού”

ΝΜ: Ας είσαστε καλά εσείς οι δημοσιογράφοι που έχετε κάνει όλη αυτή τη προσπάθεια

ΤΚ: Πάλι οι δημοσιογράφοι φταίνε;

ΝΜ: Ομολογώ πως ναι, γιατί όταν ο κόσμος δεν ακούει εμένα αλλά ακούει αυτόν που θεωρητικώς μεταδίδει για εμένα πράγματα, βεβαίως έχει μια ψευδή εικόνα


(βλ. σχετικό video)


Τα ΜΜΕ έχουν καταφέρει να “περάσουν” στην κοινή γνώμη, ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θέλει σκληρά μέτρα, σκληρότερα κι από όσα υφίστανται, ενώ ισχύει ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ: Η Δημοκρατική Συμμαχία όχι μόνο ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ, αλλά ίσως και λιγότερα από τα υφιστάμενα.


Ασφαλώς, κάποιος εδώ θα έλεγε: “μα καλά, αν είναι έτσι, τότε τι το διαφορετικό έχει να προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία από αυτό που προτείνει σύσσωμη η υπόλοιπη αντιπολίτευση”;


Τα πράγματα είναι απλά. Από τρεις πηγές μπορεί να προσδοκά επιπλέον έσοδα το δημόσιο:



  1. Από τη μείωση μισθών και συντάξεων, που είναι ο εύκολος δρόμος που όμως έχει προ πολλού εξαντληθεί.

  2. Από τη βελτίωση της πάταξης της φοροδιαφυγής, που απαιτεί χρόνο και αν δεν γίνει σωστά θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα.

  3. Από τη δραστική μείωση των δημοσίων δαπανών, που έχει εγγυημένο αποτέλεσμα, ίσως λιγότερο άμεσο σε σχέση με τη περικοπή μισθών και συντάξεων, αλλά σαφώς ταχύτερο από τη πάταξη της φοροδιαφυγής.




Δεδομένου ότι η πρώτη έχει εξαντληθεί και η δεύτερη θέλει χρόνο, η άποψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, στην παρούσα φάση, είναι ότι πρέπει να δοθεί άμεσα έμφαση στη τρίτη πηγή εσόδων.


Αυτή τη στιγμή, η κρατική σπατάλη από τις υπερχρεωμένες κρατικές εταιρείες, φουσκώνει κατά πολλά δισεκατομμύρια κάθε χρόνο το κρατικό έλλειμμα που πληρώνουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι μέσω των διάφορων χαρατσιών που εξαγγέλλονται.


Στις παρούσες συνθήκες, κρίνεται σαφώς πιο κατάλληλη μέθοδος, με πλούσια περιθώρια βελτίωσης, που θα διατηρήσει άνετα την κατάσταση χωρίς να απαιτούνται νέα μέτρα, μέχρι να αρχίσει να έχει αποτέλεσμα η πάταξη της φοροδιαφυγής.


Η αλήθεια είναι ότι στις σημερινές συνθήκες, το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προσδοκά σοβαρά έσοδα από τη πώληση των κρατικών εταιρειών, αφού δεδομένων των συνθηκών θα πωληθούν σε πολύ χαμηλότερες τιμές της αξίας τους.


Όμως θα ωφεληθεί από το ξεφόρτωμα των ελλειμμάτων τους από τον κρατικό προϋπολογισμό, για τα οποία σήμερα πληρώνει χαράτσι ο Έλληνας, θα ωφεληθεί από τα φορολογικά έσοδα της αγοράστριας εταιρείας, θα ωφεληθεί από τους εγχώριους πόρους που θα κάνει χρήση (π.χ. εθνικό δίκτυο, λιγνίτης κλπ) και τέλος από την εκσυγχρόνιση των υποδομών της δημόσιας εταιρείας.


Εδώ πάλι κάποιος εύλογα θα ρωτούσε “μια τόσο απλή και αυτονόητη λύση, πως και δεν προτείνεται από τη ΝΔ ή ακόμα περισσότερο, δεν εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ”;


Η εξήγηση που θα μπορούσε ο καθένας να δώσει, είναι ότι “επειδή εκεί βρίσκονται οι κομματικοί τους στρατοί που δεν θέλουν να βλάψουν”. Αυτή η πρακτική όμως, όχι μόνο δημιουργεί ζημιά στα δικά σας συμφέροντα, αλλά είναι η αιτία εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού.


Οι εκλογές ζυγώνουν κι από εσάς εξαρτάται αν συνταχθείτε υπέρ των δικών σας συμφερόντων, ή υπέρ των κομματικών στρατών της ΝΔ & ΠΑΣΟΚ.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews