ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

#foustanela 2os Hmitelikos Eurovision 2012



Ο αποψινός 2ος ημιτελικός δεν έχει κανένα φοβερό “εθνικό” ενδιαφέρον, αφου και η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν περάσει ήδη στον τελικό από την προχτεσινή εκπομπή. Ελπίζω να μην σας πιάσει λοιπόν πάλι το πατριωτικό παραλήρημα και η ευθιξία αν βρίσω λίγο παραπάνω, ε;

Το twitter hashtag απόψε εξακολουθεί να είναι #foustanela, για τους λόγους που ήδη εξηγήσαμε, και για τον Μπέζο από τους Απαράδεκτους Eurovision 1992, αλλά και επειδή στην αποψινή εκπομπή θα έχουμε ΟΝΤΩΣ product placement φουστανέλες. Απλά όχι από την χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης συντονιστείτε στο hashtag #foustanela (και στον λογαριασμό μου @manolis) για περισσότερο live σχολιασμό. Το post θα ανανεωθεί το βράδυ μετά τον ημιτελικό με σχόλια από την live αναμετάδοση.

EXTREME BITCHINESS WARNING
 και ξεκινάμε!





01 Serbia
Željko Joksimović
Nije Ljubav Stvar

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #1 σοβαρό τραγούδι = βιολιά και μαυρίλα. ΠΑΝΤΑ

Μετά από τόσες δεκαετίες που τους έχουμε ξετινάξει όλα τα παραδοσιακά μέσω Πρωτοψάλτης/Αλεξίου, οι Σέρβοι παίρνουν το αίμα τους πίσω απαγάγοντας την δισκογραφία Περίδη/Κότσιρα. Το αποτέλεσμα φυσικά, άκρως έντεχνο. Μαυροντυμένοι, τύμπανα, πιάνο, βιολιά, κότσοι και κελεμπίες.

Αφού φοβάμαι μην κάνουν καμια συνδυαστική δύναμη Πάουερ Ρέηντζερ ξαφνικά και μεταμορφωθούν σε Mecha Μαρία Φαραντούρη.

(το πλακοβιόλι ανάμεσα στις δυο “καλλιτέχνιδες” κάνω ότι δεν το’δα. Έντεχνο και λεσβίες μαζί, που ξανακούστηκε)



02 F.Y.R. Macedonia
Kaliopi
Crno I Belo


Ε, ΟΧΙ. Μας πήρατε την Μακεδονία, τον Μεγαλέξαντρο, τώρα θα μας κλέψετε και την ένδοξη Καλλιόπη; Πίσω σκοπιανόσκυλα #oloi_orthioi

Ταμάμ με το πρώτο. Πάλι εντεχνίλα, κάπως γνώριμες έντεχνες μελωδίες, μαυρίλα, βιολιά… Αυτή τη φορά πιο κοντά σε Βιτάλη/Παπακωνσταντίνου. Ξεχωρίζει από το προηγούμενο στο μήκος της φούστας της βιολιτζούς.

(Ξαναδες το #1)



03 The Netherlands
Joan Franka
You And Me


Βρε Λόρα Ίνγκελς που πάθαμε βραδιάτικα. Μα τι καπνίζετε εκεί στην Ολλανδία; Όχι, άσε μη μου πεις.

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #2 Απόκριες όλο το χρόνο.

Μετά τις γερμανίδες καουμπόυσες πριν 6 χρόνια, αυτή είναι η λογική συνέχεια. Και καλά τραγουδάει για τον παιδικό της έρωτα που παίζανε καουμπόυδες και ινδιάνους και είχαν γίνει βούκινο στη γειτονιά. Τώρα αυτή κάθεται μόνη της 22 χρονών μουλάρα (μπάτεψε νωρίς μαλάκα!) να φοράει ακόμα τη στολή της ινδιάνας με τα φτερά του αρχηγού, να μοιρολογά με την κιθάρα και να ετοιμάζει θυσίες, ενώ αυτός καλοπερνάει με τα γκομενάκια στο gay saloon.

Ψυχιατρικά αυτό το λένε ένα βήμα πριν την Θώδη.




04 Malta

Kurt Calleja
This Is The Night

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #3 Η μουσική είναι ΠΑΝΤΑ προηχογραφημένη, αλλά όλοι κουβαλάνε drums και πιάνα και ξεσκίζονται να ρηφάρουν στις ηλεκτρικές και τα βιολιά.

Μα κουβαλήσατε ντραμς; ΝΤΡΑΜΣ; Τα βιολιά με τα τσόλια και τις ηλεκτρικές τα καταλαβαίνω, άλλο εφέ. Να μην μιλήσω για το διπλά άσκοπο του να έχεις επί σκηνής ΚΑΙ ντραμς ΚΑΙ ντι-τζέη.



05 Belarus
Litesound
We Are The Heroes

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #4 Δεν πα να είσαι ροκ ή χεβυμεταλλάς, το γκλίτερ γκλίτερ, και το στρας στρας.

Πεθαίνω για αυτά τα και-καλά σκληρά ροκ σχήματα τα οποία έρχονται (που!) Γιουροβύζιον, με την μάσκαρα, και τα σκισμένα δερμάτινα και την πανκ διάθεση και τις ηλεκτρικές και τα πυροτεχνήματα… αλλά μαζί και η φράντζα, και το γκλιττεράκι στην ηλεκτρική σαν το μικρόφωνο της Στράηζαρντ, και τα πανοφόρια του Σαρμπέλ…

ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΩΡΗ με ρούχο που έχει φορέσει (ποιος!) ο ΣΑΡΜΠΕΛ να το παίξεις και άντρας. Άντε στη Λορεάλ σου. Γκλιν γκλιν γκλιν, που μου’βαλες τη μισή Χαλυβουργική πάνω σου και βγήκες.  Α ρε, που είναι ένας Magneto όταν τον χρειάζεσαι;


06 Portugal
Filipa Sousa
Vida Minha

Να διευκρινίσω, διαβάζεται Σόουζα, και όχι Σούζα. Γιατί έτοιμο το είχατε το κακεντρεχές σχολιάκι, σας έμαθα.

Ο αποψινός ημιτελικός περιέχει τοποθέτηση προϊόντος Persil Black, δεν το καταλαβαίνω αλλιώς. Ή τους βάλανε επίτηδες όλους απόψε στον Β’ ημιτελικό για να πλύνουν τα κουστούμια όλα μαζί στο ειδικό πρόγραμμα για τα σκούρα.

Πολύ 80s και κακό, κούκλα μου. Μέτρησα τρεις Πανταζήδες, δυο Κωνσταντίνες, μια Άντζελα και φυσικά #to_podi της Αντζελινα Τζολί που το ψάχναμε τόσους μήνες από τα Oscars. Ένα γλυκάκι να είχε τσιμπήσει ακόμα και θα την βγάζαμε με τανάλια από το λαμέ απόψε.
(Ξαναδες κανόνα #1)




07 Ukraine
Gaitana
Be My Guest

Σ’ΑΓΑΠΑΩ ΗΛΙΘΙΑ! 

Επιτέλους χρώμα και καρναβάλι και ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΕΣ! Καλά, άμα πάει πιο ψηλά από το δικό μας #to_vraki θα βγει μετά προφητικό το τουίτερ 2 χρόνια τώρα που σκούζουμε. #FoustaneLana

Και τέλος πάντων, είχαμε πήξει στην κυλότα προχτές, καιρός ήταν να βγει και κανένα αντρικό σλιπ στην Ευρώπη.

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #5 τα μεταξωτά βρακιά




08 Bulgaria
Sofi Marinova
Love Unlimited

Α μωρέ…

Την λυπήθηκα λίγο την Βουλγάρα Σόφι Έλις Μπέξτορ. Σαν να πακετάρισε μόνη της εκεί τα ρούχα της δουλειάς, ένα ζευγάρι ψιλοτάκουνες και ένα τουριστικό λεξικό (me love you long time) και να ήρθε ως το Μπακού με ωτοστόπ. Χωρίς ούτε χορογράφο, χωρίς μπαλέτο ούτε για δείγμα, ΕΚΕΙ μπακούρω στη σκηνή. Αν είχε πακετάρει και μια σακούλα του μανάβη, ίσως είχε καμιά ευκαιρία.

(ναι ξέρω, που να μην την λυπόμουν κιόλας, αλλά πόσο να αντέξω; Το “ΣΚΑΣΕ ΜΩΡΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ” πως το λένε σε 16 γλώσσες;)

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #6 όσες πιο πολλές γλώσσες, τόσες πιο πολλές ψήφοι. Γνωστός και ως κανόνας-γλύψιμο.



09 Slovenia
Eva Boto
Verjamem
Και η Σλοβενία φτώχειες. Ευτυχώς είχαν στο Μπακού έκπτωση στα μεταχειρισμένα νυφικά και βολεύτηκαν όλες. Και όπου είχε κανά λεκέ ή τρούπα, χώσανε λουλουδικά και γαρδένιες. Ούτε του παπά μην το πεις τέτοιο νυφοπάζαρο.


Στη συνέχεια θα περάσουν νουμερα από κάτω στο σκρόλλερ για να παραγγείλετε την νύφη της αρεσκείας σας. “Τον πιάνουν τον Μάη” τα κορίτσια. ;)


10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #1, υποπερίπτωση
 σοβαρό τραγούδι + ψηλές νότες = νυφοπάζαρο.


RT @dimitrisdx Οι στίχοι του σλοβένικου μεταφράζονται ως “μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ, ήρθε η άνοιξη ξανά, πάει το χιόνι, λιώνει στα βουνά”





10 Croatia
Nina Badrić
Nebo

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #7 οι αλλαγές κουστουμιών.

ΠΕΘΑΙΝΩ για πολλαπλά κουστούμια που μεταμορφώνονται και αλλάζουν και σκίζονται. Την βλέπω αυτή με το μαύρο το περιτύλιγμα και την άσπρη την ουρά να ξεχωρίζει από μέσα και τις κορδέλες, έρχονται και οι μαντράχαλοι με το άσπρο το καραβόπανο πέρα δώθε πάνω κάτω, λέω, ΤΩΡΑ θα το βγάλει, ΤΩΡΑ θα το βγάλει… τελικά, απογοήτευση. Δεν παίζουν έτσι με τα νεύρα του κόσμου μαντάμ.

Γιατί χωρίς αλλαγή κουστουμιού τι είσαι νομίζεις; Μια φτηνή αντιγραφή Αποστολίας Ζώη. Και ούτε καν παρθένα. Το είδαμε όλοι το ασπροσέντονο που το τινάζανε. Άσπιλο. #ntropi

1 πράγμα που αγαπώ σιχαίνομαι στην Eurovision:
 όταν δεν έχει αλλαγές κουστουμιών =  :(




11 Sweden
Loreen
Euphoria

Η Μάτζικα Ντε Σπελ με τον χορό του μαύρου χιονιού. Χτυπιέται εκεί και σκούζει ευφορικά και τελετουργικά και να’σου κατεβάζει χιόνι και εμφανίζει και ένα μαύρο να την πετάει πέρα δώθενες. Μήπως δεν τον ξεχωρίσουν μέσα στα σκοτάδια και νομίζουν ότι όντως ίπταται.

Σοβαρά, τόσα χρόνια επιτρεπόταν να φέρεις χιονομηχανή επί σκηνής και δεν το είχε κάνει καμιά τους; Έτοιμη να σκάσει η #ripvissi, τσάμπα τα γυάλιζε τα πατώματα τότενες με την Καραγκούνα και τις 4 εποχές μόνο σε video.

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision #8 οι υπερπαραγωγές.




12 Georgia
Anri Jokhadze
I’m A Joker

10 πράγματα που αγαπώ στην Eurovision: #9 ”The gayest man on Earth would call this over the top”.

Η πονεμένη όπερα του γεωργιανού καθολικού μοναχού που βρίσκει το αληθινό του κάλεσμα όταν, κυνηγημένος από την μαφία, αναγκάζεται να κρυφτεί από το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων ανάμεσα στις χορεύτριες καμπαρέ ενός κωλάδικου στο Λας Βέγκας που στην πραγματικότητα είναι δερματοφορεμένες εξωγήινες πολεμίστριες κούγκαρ που έχουν κατέβει από τον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου.

Ανταλλάσσει τα ράσα του για στρας και πούλιες, βάφει τα μαλλιά του μια διακριτική χροιά του καναρινί και αποδέχεται το γκλαμ ροκ σαν την νέα του θρησκεία. Όταν τον βρίσκουν τελικά οι μαφιόζοι, χρησιμοποιεί το τελετουργικό κωμικά υπερμεγέθες ταμπούρλο για να καλέσει το παγανιστικό κοκκινοκέφαλο πνεύμα της Μαρίας Ιωαννίδου η οποία εξευμενίζεται μόνο χτυπώντας με μπρίο κουτουρού πλήκτρα στο στοιχειωμένο πιάνο του Dima Bilan.

Κάτι σαν ανάποδο Sister Act. Ή γενικά ΟΛΟ το Broadway σε 3’.


RT @DimMerlin Γεωργια. 5 γυναίκες, 1 περφομερ. 6 ωοθηκες.




13 Turkey
Can Bonomo
Love Me Back

Εδώ κολλάει το “θα μου τινάξεις την μπέρτα”.

Επίσης “Μπάτμαν βγήκε στη στεριά για περιπολία”.

“Άντε πάαινε να δεις αν κουνάνε οι Μπάτμαν”.

“Shake Shake Shake your cape mi amor”.

RT @vaginadentata Nυχτεριδες και ναυτες γλυκεια μου


Γενικά, κάθε χώρα ένας Σαρμπέλ, στην Τουρκία όλοι.




14 Estonia
Ott Lepland
Kuula

Δικαιώνονται επιτέλους όλοι οι χρόνια καψούρηδες με τις Κούλες του κόσμου που δεν είχαν ούτε ένα τραγούδι να βάλουν σε mixtape ή να τραγουδήσουν μεθυσμένοι με αναμμένο αναπτήρα ένα μοναχικό βράδι με ολόγιωμο φεγγάρι.

Κούλα Έλα Πίσω!

(που Kuula στα εσθονικά σημαίνει “άκουσε”. Ακούς; Άκου.)
καλύτερο RT της παρουσιαστρίς, “Kuula χωρίς το Αχ”

RT [όλο το ελληνικό timeline] … Kuula πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος

RT @iPegio Άσε μας Κουλίτσα μου



15 Slovakia
Max Jason Mai
Don’t Close Your Eyes

Ο Σλοβάκος νώθος γιος του Steve Tyler και του βαρελιού με το οξυζενέ πάει κόντρα στη μόδα φέτος που τις έχει όλες να μοστράρουν τα βρακιά τους.Ο ίδιος ακολουθεί τη λογική #no_braki κι αυτό βγαίνει στον κόσμο, μαζί με τον κώλο του

RT @anakop Στο BBC3 παίζουν το παιχνίδι Gay or European.




16 Norway
Tooji
Stay
Τρέχουν από την λήξη του ημιτελικού η Αδάμω με την Ελευθερία για ιδιαίτερα τσιφτετελιού μέχρι το Σάββατο. Θα γίνει η μεγάλη αναμέτρηση. Ταψί-off. Δεν λέει να μας καβατζώσει και ο Νορβηγοϊρανός στο τσιφτετέλι, για μια υπερηφάνεια και ένα καρσιλαμά ζούμε σε αυτή την Ευρώπη.

RT @ioanna_k12 Τι έγινε ρε παιδια στη σκανδιναβια. Ο μύθος του ψηλού ξανθου γεροδεμενου που πήγε;;

RT @georgiaMich Άμα αρχίσουν τα τσιφτετέλια και οι βόρειοι…Δεν πρόκειται να ξανακερδίσουμε Eurovision




17 Bosnia & Herzegovina
Maya Sar
Korake Ti Znam

Μάγισσα! Μάγισσα! Ξου Ξου. Μα δείτε, οταν σηκώνεται από το πιάνο, αυτό συνεχίζει να παίζει μόνο του! (Επιστρέφουμε συνέχεια απόψε στον μαγικό κανόνα #3 για τα προηχογραφημένα)

Και έχει μακριά χρυσά μαλλιά σαν τον ήλιο, και αστέρια στο φόρεμα της, και βάτες Μπάτμαν! Στην πυρά.




18 Lithuania
Donny Montell
Love Is Blind

10 Πράγματα που λατρεύω στην Γιουροβύζιον: #10 Οτιδήποτε αντικείμενο χρησιμοποιείται στη σκηνή, ακόμα και το πιο απλό, ΠΡΕΠΕΙ να είναι bedazzled και στραφταλίζον. Γκλάμορους, πωστολένε.

Δεν έχω λόγια για τον Λιθουανό. Μόνο αυτό:



Επίσης: όλοι, κουτσοί στραβοί, στο Μπακού.

RT @DimMerlinΚάποιος να ενημερώσει τη Ζωζω Σαπουντζακη πως ο Λιθουανος της έκλεψε τη μάσκα του ύπνο. Tην καλη με τα Swarovski. 


Πάμε μια τα 5 καλύτερα της βραδιάς:

1. Sweden
2. FYROM
3. Serbia
4. Norway
5. Ukraine
Εκτός συναγωνισμού κακογουστιάς (=λατρείας): Georgia


Update:

Δεν τα έχω πάει και άσχημα. Πέντε στα πέντε πετυχαίνω κάθε βραδιά. Κρίμα για την Γεωργία μόνο που δεν πέρασε, όπως και η Silvia Night στο παρελθόν, απλά δεν ήταν ακόμα έτοιμος ο πλανήτης για αυτούς.


Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό είναι
:


Lithuania (έχει την τύφλα στα μάτια του)
Bosnia & Herzegovina (το στοιχειωμένο πιάνο)
FYROM (The Artist Formerly Known as Kalliopi)
Norway (#i_mesi)
Estonia (Κούλα χωρίς το αχ)
Malta (ο Τιραμόλας)
Turkey (την σκίζουν την μπέρτα)
Serbia (Mecha Μαρία Φαραντούρη)
Sweden (Μάτζικα ντε Σπελ)
Ukraine (the technicolour dream #foustanela)


Εμείς θα τα ξαναπούμε το Σάββατο για το τελικό υπερ-κράξιμο, με τα best of των δυο πρώτων άρθρων και καινούριες κακίες για τις 6 τελευταίες χώρες που δεν έχουμε δει ακόμα .http://www.gkoultoura.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews