ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ Daily

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

#foustanela 1os Hmitelikos Eurovision 2012



Σωστή βραδιά Eurovision θα πει καναπές, παρέα, καφρίλα και ομαδικό θάψιμο. Ελλείψει παρέας, υπάρχει και το twitter που τα τελευταία χρόνια έχει αποδειχτεί ο καλύτερος σύντροφος για την ολοένα και πιο αβάσταχτα camp γιορτή της μουσικής.
Ξεχάστε όμως τα τετριμμένα twitter hashtags #eurovision (όπου τα ελληνόφωνα τουίτς χάνονται μέσα στον ευρωχαμό) και #eurovisiongr.

ΜΟΝΟ #foustanela 




Γιατί σε ποια άλλη χώρα είναι ακόμα ΤΟΣΟ μεγάλο Εθνικό Ζήτημα η επιλογή και η αποστολή της Eurovision, καθώς και πήγη τέτοιας Εθνικής Υπερηφάνειας μια (πιθανά πολυέξοδη στην συνέχεια) νίκη στην διοργάνωση;

Το hashtag #foustanela γεννήθηκε πέρυσι με αφορμή το ζεϊμπέκχιπ χοπ και τους αρχαιους κίονες που πλαισίωναν την ελληνική αποστολή και κατέληξε τον περασμένο μήνα στον ελληνικό τελικό της Eurovision παγκόσμιο trending topic (!). (update: όπως και απόψε!) Πάμε απόψε και το Σάββατο μια Εθνικά Υπερήφανη επανάληψη.

Φέτος, όπως κάθε χρονιά, ξεκινήσαμε την προετοιμασία για τις εκπομπές της Eurovision από νωρίς και σας παραδίνουμε τον επίσημο online καφρο-σχολιασμό για κάθε χώρα του διαγωνισμού με την σειρά που θα εμφανιστούν απόψε. Κατά τη διάρκεια της αναμετάδοσης συντονιστείτε στο hashtag #foustanela και τον λογαριασμό μου @manolis για ακόμα περισσότερο live σχολιασμό.

(Δείτε εδώ τον περσινό σχολιασμό και από τις χρονιές 2009-2010)

ΞΕΚΙΝΑΜΕ:

EXTREME BITCHINESS WARNING! 




01 Montenegro

Rambo Amadeus
Euro Neuro

Ευράκια τσαταλάκια ο Μαυροβούνιος. Νομισματικό μπρέηκ ντανς επί σκηνής με φόντο τον Γαΐ-δούρειο Ίππο. Το Ράμπο Αμαντέους παραπέμπει στο μοναδικό στυλ του: Σταλλόνε συναντά Παπακαλιάτη σε κάποιο κωλόμπαρο στο Μπουρνάζι, που σαν αποτέλεσμα παραπέμπει ανέμελα στον δικό μας Εθνικό Σταρ χωρίς τα μπιζουτί και το κοντίσιονερ.

Γούσταρα όμως να τον είχανε αφήσει να φέρει μαζί του το αληθινό μουλάρι που έκανε μαζί του χαλάουα και τζακούζι στο βιντεοκλίπ. Τυλίξτε μου το εθνικό χρέος με γάβρο απ’όλα, θα το φάω σπίτι. Γιο.



02 Iceland
Greta Salóme & Jónsi
Never Forget

Οι Ισλανδοί φέτος είναι δάχτυλος Nova. Δεν είναι μπάντα αυτή, είναι ολόκληρη η νεκρώσιμη ακολουθία του Καλ Ντρόγκο: η Νταενέρυς με το βιολί της (Βίκινγκ Βανέσσα Μέη στο πιο ξεπλυμμένο και πολεμόχαρο), δίπλα ο Τύριον Λάνιστερ πάνω στους ώμους του Τζόφρι (ή το ανάποδο, ανάλογο πόσο χολή θέλετε να βγάλετε βραδιάτικα) και από πίσω το υπόλοιπο Σταρκέικο.



03 Greece
Eleftheria Eleftheriou
Aphrodisiac

Χάλια σου λέει φέτος η κίνηση στα νησιά. Βλέπουν οι ξένοι την Ελευθερία Ηθών μας και σκιάζονται. Αυτό λέει είναι το ελληνικό καλοκαίρι:  Τρεις πουτάνες, δυο αδελφές και μπόλικο συρτάκι! ΘΕΡΙΖΟΥΝ μετά τα αφροδίσια, στο λέει και το τραγούδι. Πουτάνα Ελευθερία, Έλενα δεν θα γίνεις ποτέ! (γιόρταζε κιόλας χτες, χρόνια πολλά)

Εσύ όμως Ελευθερία μου… “Dance Dance Like a Maniac” (τραγουδάει η  αφανής ηρωίδα, η Βικτώρια Χαλκίτη εκεί πίσω που έχουν πια μαρκάρει την θέση της στην σκηνή, δεν χάνει ούτε χρονιά πλέον, συμβασιούχα), εσύ όμως εκεί, ακούνητη, απτόητη, του βρακιού σου το χαβά το στρας.

Γιατί το είχατε άγχος, τσεκάραμε όμως, φορούσε ακόμα το περίφημο στρας βρακί (#to_vraki). Από τον ελληνικό τελικό έχει να το πλύνει, μην φύγει το γούρι. Και να’θελε δηλαδή, σε ποιο πρόγραμμα θα το έβαζε στο πλυντήριο; “Κάηλη Μινόγκ”;

RT @Evan_gian Τόσο πολυ βρακι, μόνο απο τον σουπερμαν και την ελευθερία Ελευθερίου έχουμε δει
RT @bambis_tas ρε τι εγινε;; ξεχασανε το σημειο που σχειαζουν το Νο.1 στο δαπεδο…
RT @dimitrisdx H Ελευθερία Ελευθερίου δείχνει το βρακάκι της πιο συχνά κι από όσο ανειγοκλείνει το δεξί μάτι ο Ρακιντζής.
RT @theRealEltsiko Να σαι καλά ρε Ελευθερία, μου θύμισες να πάω να κάνω τεστ παπ
RT @h_anepanalhpth Θα κερδίσουμε με το βρακί μας
και ο βρετανός σχολιαστής: “Greece are so poor now, they couldn’t even afford a decent dressfor their singer”





04 Latvia
Anmary
Beautiful Song

Κάτσε μετράω. Μια Τατιάννα, Δυο Τατιάννες, Τρεις Τατ— πνιγήκαμε στην εμμηνόπαυση και την Κατερίνα Στανίση. Μετακόμισε όλο το Wysteria Lane στο Μπακού σου λέει. Μπα-κούγκαρς.

Επίσης ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, που θα μου πεις “distant”, μακρινό, το 1980. Δεν μπαταλάψαμε όλοι στα 30 όπως η αρχοντιά σου.

(αν και,μεταξύ μας, ο στίχος κωλολέει, για το όμορφο τραγούδι που θα γράψει και θα βγάλει λεφτά να πάρει δικό της μικρόφωνο #ftwxia και όταν την παίρνει μετά τηλέφωνο ο Μικ ο Τζάγκερ να κάνουνε ντουέτο, αυτή θα λέει ΠριτςΤζάγκερ, ηχογραφώ με τον Μακάρτνεϋ. Άν-ΜΑΡΗ! Ταπεινά, λέμε!)




05 Albania
Rona Nishliu
Suus

Είσαι ΈΠΟΣ μωρή ηλίθια.  Και ας μου ντύθηκες όλα τα παραμύθια της Ντίσνεϋ μαζί κι ας μην μου άφησες κρούσταλλο για κρούσταλλο ζωντανό στο σπίτι. Γιατί βγαίνεις και τραγουδάς με το χταπόδι/Κθούλου στο κεφάλι και δεν σου καίγεται καρφί, γι’αυτό!

Να δεις πόσο σε πάω, έβαλα την ωραία την ατμοσφαιρική φωτό, και όχι αυτήν εδώ που γκαρίζεις σαν το σκηνικό του Μαυροβούνιου πιο πριν.

(γούσταρα όμως, την αλήθεια μου την λέω, να σε έβλεπα με τον μαύρο βελούδινο gay mafia τσιμεντόλιθο στα πόδια που είχες στο βιντεοκλίπ σου. Όσο να πεις, άλλη πχιότητα)




06 Romania
Mandinga
Zaleilah

Κι αυτή βγήκε με το βρακί μόστρα αλλά δεν λαμπίριζε σαν το δικό μας μοντέλο. Πέρασε όμως κι αυτή τελικό, χάρη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Everything, Everybody. Η Ρουμανία έρχεται ΑΑΑβίαστα τώρα στη χώρα σας. ΜΕ δικιά της μπάντα και καρδούλες για πιο intimate σκηνικά. Πολυτελείας, όχι αστεία.



07 Switzerland
Sinplus
Unbreakable
You too, Switzerland? You Killers me softly, with this song, no doubt.

RT @geohatz Έλεγε Unbreakable η I’ll break a ball?



08 Belgium
Iris
Would You?

Κάπου στα παρασκήνια μια Βέλγα μάνα χτυπάει εκνευρισμένη το βούρδουλα στο χέρι και μουρμουράει “ΙΣΙΩΣΕ μωρή τον κορμό”, τζάμπα μάδησα όλα τα πουλερικά της γειτονιάς να σου δέσω το τσίτι; Ακόμα φτύνει πίπουλα η γιαγιά σου η Βέλγα, παραλίγο να την χάσουμε την γριά από σαλμονέλλα. Μετά την πρώτη νύχτα της Eurovision κρεμάνε και στην χώρα τους τα λευκά φουστάνια έξω να τα δει η γειτονιά;



09 Finland
Pernilla
När Jag Blundar

Χτύπησε και την Φινλανδία η κρίση; Ούτε για κωμμωτή λεφτά, ούτε για μακιγιέρ, ούτε καν για ένα μπουκάλι σαμπουάν εμ κοντίσιονερ. Και το φουστάνι μόνη της το έφτιαξε δηλαδή από κάτι μπομπονιέρες, και την ουρά από κουρτίνες μπάνιου. Το χειρότερο, ούτε ανεμιστήρα είχαν να νοικιάσουν, μόνη της κάνει τον αέρα πίσω στην ουρά. Αέρια στα πανιά σου. Με δυο φουρκέτες, ένα καραβόπανο και τρεις κονσέρβες φασόλια γίγαντες την στείλανε εφόδιο την αποστολή. Τι να σου φτουρίσει;



10 Israel
Izabo
Time

Αν κρίναμε μόνο από τα τραγούδια που στέλνουν κάθε χρόνο στην Eurovision θα περίμενες το Ισραήλ να είναι ένα τεράστιο gay pride… ή ένα απέραντο κοτέτσι. Κι εγώ μένω να αναρωτιέμαι. Πως τον περιγράφεις τώρα αυτόν; Βλάχος νώθος γιος του Tom Jones με τον Ταμτάκο ή ο Jonah Hill σε 30 χρόνια να κάνει ρημέικ το Austin Powers;



11 San Marino
Valentina Monetta
The Social Network Song (Oh Oh – Uh - Oh Oh)

Στο Σαν Μαρίνο έχουν ακόμα MySpace. Και μόντεμς. Μπηπ Μπηπ. Μπηηηηηηηηπ. Τουτουτουτουτουτουτου. Άνοιξε κάνα Grindr κοπελιά να δεις τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω σου. “If you wanna come to my house, then click me with your mouse”. The internet is for Porn, στα λόγια μου έρχεσαι!

Φαντάζομαι το press conference τους. Όλοι με μια φωνή: ΤΙ ΦΟΡΑΤΕ; Και μετά: ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΣΑΣΤΑΝ; Οι Village People αν τους είχε ιδρύσει η Ρένα Παγκράτη: Γιατροί, νοσοκόμες, πιλότοι, ροκ σταρ, μαζορέτες… τρωτέζες; Ε ρε, που πάνε και δίνουνε τα iPad και εμείς μένουμε ρέστοι.

Fun fact: Ο αρχικός τίτλος του τραγουδιού και οι στίχοι ήταν “Facebook uh oh oh” αλλά κόπηκαν πριν 2 μήνες λόγω product placement. Έεεεεελα. Like.
RT @mosxo_filero Το σαν μαρίνο αποκλείεται να έχει τόσους τραγούδιστες. Αυτός πρέπει να είναι αληθινός πιλότος κ ο άλλος γιατρος 




12 Cyprus
Ivi Adamou
La La Love
Είχε κλείσει ήδη τα φωνητικά για φέτος η Βικτώρια Χαλκίτη και αναγκάστηκαν οι Κύπριοι να καταφύγουν στον Τάσο Μπουγά. Πέρα από μια, βραχνάδα να την πω; Στρέλλα μετά από πέντε μάρλμπορο; DarDana International; Νταλικιέρης στην Εθνική και να φυσάει; Το περίμεναμε πάντως κάποιο χέρι με Halls να μπει ξαφνικά στο πλάνο.

Πέρα από την άβολη φωνητικά αρχή, τέλοσπάντων, έσπειρε φέτος η Κύπρος με την Αδάμω Αδάμου (το ορίτζιναλ, πριν το καλλιτεχνικό). Αλλά τους κυνηγάει ακόμα η κατάρα του Κωστέτσου από τότε με την Ευριδίκη, που να φτουρίσουν στον τελικό;



13 Denmark
Soluna Samay
Should’ve Known Better

Δεν νομίζω να έφεραν ή να ετοίμασαν κάτι από πριν οι Δανοί. Βγήκαν έξω, βρήκαν κανα δυο πεταμένες πολυθρόνες από τα σκουπίδια, μάζεψαν και μερικά βαποράκια, φέραν και τον Ποπάι ναύαρχο με ξανθιά τρέσσα και ξεκίνησαν το στρητ πάρτι. Και πάλι καλύτερο απ’ότι έχουμε δει απόψε.



14 Russia
Buranovskiye Babushki
Party For Everybody

Τις αγαπώ. Όλες οι υπέργηρες Ρωσίδες Μπάμπουσκες ιμιτασιόν Θεοπούλες με τα ταψιά πιροσκί να τραγουδάνε πάρτυ πάρτυ πάρτυ. Αν αθροίσεις τις ηλικίες επί σκηνής σε ευρώ ξελασπώνει όλη η Ευρώπη από την Κρίση.

Αν κερδίσουν φέτος να ξαναστείλουμε κι εμείς του χρόνου την Βίσση με την στολή της Καραγκούνας να πιάσουμε τον ρυθμό της Ευρώπης.

Στον Ρωσικό τελικό πάντως κέρδισαν τον Dima Bilan που ΕΔΩ ΜΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ο ιμιτασιόν Σάκης, οπότε ένας λόγος παραπάνω για αγάπη.
RT @whatohh Του χρόνου και εμείς Ζωζω. Με Λάσκαρη
RT @anipsios θα έδειχναν βρακί οι ρωσίδες γιαγιάδες αλλά έπρεπε να βγάλουν δέκα κομπινεζόν πρώτα και δεν φτάνουν τα 3 λεπτά
RT @OlgaMarkatou Έχετε δίκαιο παιδιά μου! Του χρόνου θα πάω εγώ. Με μοιρολόι από την Σμύρνη και πινελιές από αυθεντικό ροκ.
(ρησπέκτ το τελευταίο)




15 Hungary
Compact Disco
Sound Of Our Hearts

Βαρέθηκα και πήγα προς νερού μου. Sound of my Farts.



16 Austria
Trackshittaz
Woki Mit Deim Popo

Δεν ξέρω για σας, πιο πιστή αναπαράσταση κωλάδικου της Εθνικής δεν έχω ξαναδεί στη σκηνή.

Κι εγώ απλά τρέμω την (αναπόφευκτη) και (ω ναι) κυριολεκτική μετάφραση του τραγουδιού σε ελληνικό χιτάκι από τους Vegas: “Κούνα τον Πωπό, ναι Κούνα τον Πωπό”.



17 Moldova
Pasha Parfeny
Lăutar

Να, αυτό είναι συνταγή επιτυχίας. Ένα μπάνικο χιψτεροτεκνό με σφιχτό κωλαράκι ντυμένο Ηρακλής μάστορας με τα δερμάτινα, 4-5 κλώσσες με φούστες λαμπατέρ να χτυπιούνται κάτω τριγύρω του σαν τα χταπόδια και… όχι, αυτά είναι, τελείωσε. Έτοιμη η ψήφος.



18 Ireland
Jedward
Waterline

Βρε κακό που μας βρήκε. Μετά από μια δεκαετία μόνιμα στον πάτο της βαθμολογικής κλίμακας η Ιρλανδία είδε πέρυσι χαρά στα σκέλια της (και την 8η θέση) με τους ενοχλητικούς δίδυμους ευχούληδες Jedward και είπε να τους καθιερώσει, δεύτερη χρονιά σερί. Τα περιγράφω πάντα σαν τα δίδυμα αγόρια παιδιά μπάσταρδα που θα βγαίναν αν η Gaga βίαζε τον Μπίμπερ με ένα γκλίττερ στραπ-ονΑυτό. obnoxious, loud, ενοχλητικά κ λατρεμένα. Μόνο μην τα ταΐσετε μετά τα μεσάνυχτα.

Το πιο γάματο trivia είναι πως τα διδυμάκια από πέρσι που τους είδαμε πήραν μέρος και στο βρετανικό Celebrity Big Brother, όπου τελείωσαν 3οι (υποθέτω πως ναι, διαγωνίζονταν σαν ΕΝΑ άτομο).


Τα 5 καλύτερα του ημιτελικού:

1. Russia
2. Moldova
3. Montenegro
4. Denmark
5. Albania


Η συνέχεια την Πέμπτη και το Σάββατο για τον Β’ ημιτελικό και τον μεγάλο τελικό. Μετά το τέλος του αποψινού ημιτελικού θα προσπαθήσω να ανανεώσω το ποστ με όποια ευτράπελα της live αναμετάδοσης. Καλό ξεκατίνιασμα σε όλους!
[Update 2 με τα αποτελέσματα της δεκάδας για τον τελικό:

Ουγγαρία (αυτός που έλειπα)
Αλβανία (ο κότσος τσιρίδα)
Ρωσία (οι συμμαθήτριες του Ψινάκη)
Κύπρος (Αδάμω Αδάμου)
Δανία (Καπετάν Ντάμα Καρώ)
Ελλάδα (#to_vraki)
Ρουμανία (#to_allo_vraki)
Ιρλανδία (τα δίδυμα Τζόφρι)
Ισλανδία (το υπόλοιπο cast του Game of Thrones)
Μολδαβία (ο μέλλον σύζυγος)] http://www.gkoultoura.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Affiliate Network Reviews